– DENNE POTESOKKEN ER HELT GENIAL

Dette sier hundekjører Jan Kåre Heiberg, som nå er godt i gang med treningen mot årets store mål – Finnmarksløpet 600.

– Denne sokken er rett og slett genial. Jeg har aldri vært så fornøyd med hundesokker noen gang med tanke på høsttrening, sier Jan Kåre.

BESKYTTER ETTER MANGE MIL

Han forteller videre at han bruker sokkene mellom tre og fire ganger, at den kan snus rundt når den er slitt på undersiden, og at den virkelig beskytter poter som skal løpe mange mil på underlag som sliter på både hundenes tredeputer og klør.

– I fjor hadde jeg sokker som jeg brukte på hundene i tilsammen 10 mil. Og fortsatt kunne jeg bruke sokken igjen. Da ble jeg svært overrasket, for jeg har hunder som jobber hardt, sier hundekjøreren.

Han mener det er verdt å investere i disse gummierte sokkene da man sparer inn kostnaden på gjenbruk sammenlignet med å bruke vanlige snøsokker. I tillegg sitter de godt og ramler sjelden av.

– Sokken er belagt med en tynn spesialgummi som er ekstremt slitesterk og som i tillegg gir et godt feste til underlaget. Altså sklir ikke hundene. Og med tanke på barmark og barfrost – så er dette min favoritt, sier Jan Kåre.

TRE ÅR MED TESTING

For dyreforgründer Max Bern Hansen i V.I.P dogwear handlet tanken bak den gummierte barmarkspotesokken for hunder om noe han mente manglet i markedet – nemlig en sokk som enkelt og greit beskyttet poter over tid under tøffe treningsforhold om høsten.

– Ideen startet med fundering over at det har skjedd svært lite på «potesokkfronten» de siste 50 årene, og erfaringsvis har jeg aldri opplevd en sokk som var god nok på barmark, sier Max, som selv har vært aktiv sprinthundekjører.

Så startet prosessen og tiden hvor ALT ble testet. Materialer i alskens varianter fra kles- og sportsbransjen til masse forskjellig fra industrisektoren.

– Det har vært tre år med testing før vi kom fram til den løsningen vi har i dag. Det ligger timer, tanker og masse arbeid bak disse sokkene, og det er utrolig gøy å få tilbakemeldinger på at den fungerer slik det var tenkt, sier Max.

Facebook
Twitter
Kategorier